⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Halloumigryta med tomat linser och chili

(4 port)

3 dl basmatiris
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
salt

400 g halloumiost
1 gul lök
2 morötter
4 klyftor vitlök
1 grön chilifrukt
3 msk neutral olja
6 tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp förkokta linser, à 300 g
70 g salladsmix
2 limefrukter
1 kruka koriander
salt
peppar

Blanda ris, kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka.

Tärna halloumi och stek gyllene i olja, lägg på tallrik och ställ åt sidan. Skiva lök, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i olja tills de mjuknat. Hacka tomaterna och försök spara all vätska. Häll i de färska tomaterna, buljongtärning och eventuellt lite vatten och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt den stekta halloumin, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera med kokosriset, koriander och lime.